Mesut Mertcan,Fatma Feriha Eyüpoğlu,Ahmet Sait Ergenç,Mehmet Sait Ergenç - Ömer Hayyam Ve Rubaileri


Ömer Hayyam Ve Rubaileri
Seslendirenler:
Mesut Mertcan
Fatma Feriha Eyüpoğlu
Ahmet Sait Ergenç
Mehmet Sait Ergenç


Basından İlgili Dökümanlar...
______________________________________________
Hayyam Ve Rubaileri
Ali Polat, Üç Senedir İtina İle Hazırladığı Ömer Hayyam Ve Rubaileri Kitabını Tanıtmak Üzere Ritz Carlton'da Bir Akşam Yemeği Düzenledi. Süleyman Demirel İle Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı Şeref Misafirleriydi. Sanatçı Umut Akyürek, Herkesten İsteklerini Sordu. Bu Vesileyle Demirel'in En Sevdiği Şarkıları Öğrendik: "Saçların Tarumar", "Elbet Bir Gün Buluşacağız" Ve Hacı Arif Bey'in, Benim De Çok Beğendiğim Bir Eseri: "Vücut İkliminin Sultanı Sensin / Efendim, Derdimin Dermanı Sensin..."
Ali Polat, Ömer Hayyam'dan Yola Çıkarak, Bu Gece Aşk Gecesi Olacak Demişti. Gerçi, Hayyam'a Uygun Olarak, Bol Şarap Vardı Ama Aşka Dair Bir Şeye Rastlamadım!!!
Şaka Bir Yana, Özenle Hazırladığı Kitap İçin Polat'ı Tebrik Etmek İsterim. Benim Çok Hoşlandığım Bir Rubaisi Vardı Ömer Hayyam'ın, Ama, Kitapta Yer Almıyordu. Bakalım Beğenecek Misiniz?
"Dünyayı Güzellerle Bezersin Rabbim;/ Sonra Yaklaşmaktan Men Edersin Rabbim/ Elime Bir Kadeh Mey Verip De/ Hem Yan Tut, Hem De Dökme Dersin Rabbim."
Aslında, Kitaptan Öğreniyoruz Ki, Hayyam'ın, Yaşarken, Daha Ziyade Bilim Ve Felsefe Alanında Ağırlığı Olmuş; Rubaileri, Ölümünden Sonraki Devirlerde Önem Kazanmış.
Kadeh, Şarap, Mey Gibi Sözlere Aldanıp, Onu Sarhoş Sanmayın Sakın! Rubailerinde Sık Sık Söz Edilen Şarap, Kaynağını İnsan Sevgisinden Alan Huzur Dolu Bir Ruh Halini Anlatıyor. Hayyam, Mutluluk Elde Etmenin De, Ancak Sevmek Ve Sevindirmekle Mümkün Olduğuna İnanıyor.
Hayyam'dan, Kendini Vazgeçilmez Sananlara Bir Tavsiye: "Nice Zaman Geçecek, Dünya Hep Duracak/ Bizim Ne Adımız Ne Sanımız Kalacak/ Bundan Önce Biz Yoktuk Bir Eksiklik Olmadı;/ Bundan Sonra Olmasak, Durum Aynı Olacak."
Nazlı ILICAK 14 Mayıs 2008 Çarşamba Sabah Gazetesi
Http://Arsiv.Sabah.Com.Tr/2008/05/14/Haber,B3F11DFC1432450D89D9DC2360FD1B52.Html
______________________________________________
İş Adamı Polat ‘Ömer Hayyam’ı Kitaplaştırdı
Harun Yerebakan İSTANBUL
Hazar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Ali Polat Ve Eşi Rezan Polat’ın, Üç Seneden Beri Üzerinde Çalışıp Tamamladığı ‘Ömer Hayyam Ve Rubaileri’ İsimli Kitabı Önceki Akşam Tanıtıldı. The Ritz Carlton Otel’de Düzenlenen Kitabın Tanıtımına; Başta 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ve İstanbul Eski Valisi Nevzat Ayaz Olmak Üzere İş, Sanat Ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Çok Sayıda Kişi Katıldı. Kitap İçin “Her Evin Eczanesidir” Diyen İş Adamı Ali Polat, “Ömer Hayyam Ve Rubaileri” İsimli Kitabın, Dünyada En Çok Basılan Kitaplardan Biri Olduğunu Söyledi.
Harun Yerebakan 12 Mayıs 2008 Pazartesi Türkiye Gazetesi
Http://Www.Turkiyegazetesi.Com.Tr/Haberdetay.Aspx?Haberid=376086 

Yorum Gönderin
İsim:
Email:
Yorumlar

Ömer Hayyam Ve Rubaileri

Mesut Mertcan,Fatma Feriha Eyüpoğlu,Ahmet Sait Ergenç,Mehmet Sait Ergenç

Tüm Hakları Saklıdır.

1969-2024 © Şölen Kaset Video Plak Pazarlama